سال اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی
پنجشنبه 17 اردیبهشت 1405
دانشگاه علوم پزشکی همدان
  • تاریخ انتشار : 1404/09/18 - 13:00
  • تعداد بازدیدکنندگان خبر : 151
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

تأکید مشاور وزیر بهداشت بر ضرورت اجرای قوانین ایثارگران در دانشگاه‌ها / رونمایی از بانک اطلاعاتی ویژه ایثارگران 

مشاور وزیر بهداشت در امور شاهد و ایثارگران با اشاره به اهمیت رسیدگی میدانی به مطالبات جامعه ایثارگری، بر لزوم اجرای کامل قوانین بالادستی این حوزه در دانشگاه‌های علوم پزشکی تأکید کرد.

به گزارش وب‌دا همدان، دکتر ناهید تاج‌الدین مشاور وزیر بهداشت در امور شاهد و ایثارگران در هشتمین همایش سالیانه ایثارگران دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد: بازه زمانی مسئولیت در دولت کنونی فرصتی ارزشمند برای خدمت‌رسانی به ایثارگران است، چراکه رئیس‌جمهور و وزیر بهداشت هر دو از جامعه ایثارگری برخاسته‌اند و نگاه ویژه‌ای به رفع مشکلات این قشر دارند.

او افزود: در مدت اخیر، نشست‌های متعددی درباره مسائل ایثارگران برگزار شده و مسئولان عالی‌رتبه وزارت بهداشت با روی گشاده این موضوعات را دنبال کرده‌اند. یکی از مهم‌ترین رویکردها، حضور میدانی در استان‌ها و شنیدن مستقیم مسائل از زبان ایثارگران است. به گفته او، قرار نیست مسئولان تنها در ستاد بمانند و انتظار داشته باشند مطالبات از پایتخت منتقل شود، بلکه حضور در میان مردم و شنیدن صدای آنان وظیفه قطعی مدیران است.

دکتر تاج‌الدین عنوان کرد: در سفرهای استانی متعدد، مشکلات جامعه ایثارگری از نزدیک شنیده شده است. هرچند همه مسائل قابل حل فوری نیست، اما نشستن کنار این عزیزان و شنیدن صدای بلند مطالبه‌گری آنها بخش مهمی از وظیفه ماست. بسیاری از افرادی که امروز از حقوق ایثارگران دفاع می‌کنند، در دوران دفاع مقدس یا حوادث مشابه، امنیت و آرامش کشور را با فداکاری‌های خود رقم زدند و خدمت به آنان افتخاری بزرگ است.

مشاور وزیر بهداشت سپس به نقش قوانین بالادستی حوزه ایثارگران اشاره کرد و خاطرنشان کرد: جامعه ایثارگری فراتر از ضوابط چیزی مطالبه نمی‌کند و تنها خواهان اجرای کامل قوانین موجود است. متأسفانه برخی قوانین در همه مناطق کشور به یک شکل اجرا نمی‌شود و همین موضوع حس بی‌عدالتی ایجاد می‌کند. او با تقدیر از نگاه مثبت رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان، اظهار کرد: انتظار می‌رود مواردی که ممکن است در این دانشگاه اجرا نشده باشد نیز با اهتمام مدیریت، به مرحله اجرا برسد.

دکتر تاج‌الدین در بخش دیگری از سخنان خود با ذکر خاطره‌ای از دیدار با مادر شهیدی در زنجان، بیان کرد: این دیدارها یادآور عمق فداکاری خانواده‌هایی است که عزیزترین دارایی خود را تقدیم کشور کرده‌اند. او روایت نقاشی‌ها و دست‌خط‌های زیبای شهید بهروز فرخ‌نیا را از زبان مادرش نقل کرد و آن را نمونه‌ای از سرمایه معنوی جامعه ایثارگری دانست.

او در ادامه با اشاره به آمار ایثارگران دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد: با وجود اینکه بیش از ۳ هزار نفر در جامعه ایثارگری این دانشگاه ثبت شده‌اند، حضور آنان در مراسم امروز کمتر از حد انتظار بود. انتظار می‌رود اطلاع‌رسانی گسترده‌تر انجام شود تا ایثارگران از برنامه‌ها و میز خدمت ویژه این حوزه مطلع شوند.

مشاور وزیر بهداشت همچنین به پویش ملی ارزیابی امور ایثارگران اشاره کرد و گفت: این پویش از ۱۶ تا ۲۶ آذرماه برگزار می‌شود و همه کارکنان دانشگاه—not only ایثارگران—می‌توانند رأی خود را درباره عملکرد دفتر امور شاهد و ایثارگران ثبت کنند. این ارزیابی در دو سطح عمومی و تخصصی انجام خواهد شد و نقش مهمی در بهبود خدمات دارد.

او یادآور شد: ضروری است ایثارگران از طریق سامانه‌های اطلاع‌رسانی دانشگاه و کانال‌های رسمی، پیگیر آخرین اخبار و تغییرات قوانین باشند تا اطلاع‌رسانی مؤثرتر صورت گیرد.

دکتر تاج‌الدین در پایان اضافه کرد: امیدواریم با همکاری دانشگاه‌ها، تلاش‌های جمعی و نگاه عدالت‌محور، بخشی از دغدغه‌های جامعه ایثارگری در سراسر کشور برطرف شود.

**رونمایی از بانک اطلاعاتی ویژه ایثارگران  

مهندس جواد صفری مدیر امور شاهد و ایثارگران دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز در این همایش بیان کرد: پس از پنج سال وقفه در برگزاری همایش سالیانه ایثارگران که به‌دلیل همه‌گیری کرونا از سال ۹۹ متوقف شده بود، امسال توفیق یافتیم بار دیگر در کنار جامعه ایثارگری دانشگاه گرد هم بیاییم. حضور دوباره در جمع یادگاران دفاع مقدس، فرصتی ارزشمند و نعمتی بزرگ است که جای شکرگزاری دارد.

او با گرامی‌داشت تلاش مدیران و فعالان دوره‌های پیشین امور شاهد و ایثارگران افزود: خدمات و ابتکارات کسانی که طی سال‌های گذشته در این حوزه فعالیت داشتند، میراث ارزشمندی است که باید از آن پاسداری کرد. از مدیران ادوار مختلف تا افرادی که نقش مؤثر در شکل‌گیری برنامه‌های ایثارگری داشتند، همه سهم مهمی در مسیر امروز داشته‌اند و یاد و تلاش آنان قابل احترام است.

صفری در ادامه به رونمایی از بانک اطلاعاتی ویژه ایثارگران اشاره کرد و عنوان کرد: یکی از دغدغه‌های همیشگی ایثارگران، به‌ویژه بازنشستگان، این بود که با گذر زمان و تغییر نسل، هویت آنان در برخی مراکز کمتر شناخته می‌شود. بانک اطلاعاتی جامع که با تلاش همکاران حوزه فناوری اطلاعات ایجاد شده، امکان یکپارچه‌سازی این اطلاعات را فراهم می‌کند و مبنایی برای ارائه خدمات دقیق‌تر خواهد بود.

او با اشاره به برنامه جدید دانشگاه برای صدور کارت منزلت ایثارگران ابراز کرد: با حمایت رئیس دانشگاه، صدور این کارت‌ها با اولویت تکمیل بانک اطلاعاتی آغاز می‌شود. این برنامه به سایر بازنشستگان دانشگاه نیز تعمیم داده خواهد شد تا خدمات تکریمی به شکل عادلانه ارائه شود. دفتر امور ایثارگران نیز متعهد شده صدور کارت منزلت بازنشستگان غیرایثارگر را نیز پیگیری کند.

مدیر امور شاهد و ایثارگران اضافه کرد: طی شش ماه گذشته تلاش شد جلسات شورای هماهنگی امور ایثارگران به‌صورت منظم و فصلی برگزار شود. برگزاری همایش امسال نیز یکی از مصوبات این شورا بود. همچنین با مساعدت رئیس دانشگاه، سفرهای زیارتی و سیاحتی ایثارگران که سال‌ها متوقف شده بود، از امسال مجدداً احیا خواهد شد. سفر به مشهد مقدس، عتبات عالیات و اردوهای راهیان نور در دستور کار قرار گرفته است.

صفری با دعوت از ایثارگران برای ارتباط بیشتر با دفتر امور ایثارگران اظهار کرد: این دفتر خانه ایثارگران است و همکاران ما خدمتگزاری به این عزیزان را افتخار خود می‌دانند. حضور ایثارگران، تجربه‌ها و درخواست‌های آنان برای ما ارزشمند است و امیدواریم این ارتباط مستمرتر شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از افتتاح شعبه دوم کتابخانه تخصصی ایثار و شهادت خبر داد و تبیین کرد: این مجموعه با بیش از هزار و دویست عنوان کتاب در حوزه ادبیات پایداری، دفاع مقدس و منابع مرجع، با همکاری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس به عنوان یکی از گنجینه‌های فرهنگی استان در اختیار جامعه ایثارگری قرار گرفته است.

مدیر امور شاهد و ایثارگران دانشگاه در ادامه خاطرنشان کرد: امسال نیز مطابق روال گذشته، از میان جامعه ایثارگری دانشگاه، افراد منتخب با رأی واحدها معرفی شده‌اند که در پایان مراسم مورد تقدیر قرار می‌گیرند. هدایای ایثارگران سایر واحدها که اسامی آنان هنوز تکمیل نشده، نیز پس از دریافت فهرست نهایی از طریق دفتر امور ایثارگران تقدیم خواهد شد.

او در پایان عنوان کرد: امیدواریم با همراهی مسئولان دانشگاه، حمایت نهادهای بیرونی و نگاه عدالت‌محور وزارت بهداشت، بتوانیم خدمات شایسته‌تر و درخور شأن جامعه ایثارگری ارائه دهیم و برکت معنوی این مسیر ره‌توشه همه باشد.  

 

  • گروه خبری : حوزه ریاست,اخبار واحدها
  • خبرنگار :
کلمات کلیدی
خانم بیگدلو
خبرنگار

خانم بیگدلو

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آدرس
شماره تلفن: ۰۸۱۳۱۳۱۵۰۲۵
نشانی::همدان، میدان پژوهش، خیابان شهید فهمیده، ستاد دانشگاه علوم پزشکی، طبقه ۵
 
نظرسنجی
آمار بازدید
تعداد بازدیدکنندگان امروز 8796
تعداد کل بازدیدکنندگان تا امروز 3438706
تعداد کاربران بر خط 3